Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi krvnih grupa A ,B i 0 molimo darivatelje da se odazovu darivanju krvi. Zahvaljujemo na darovanoj krvi.
Trenutne zalihe krvi

Pretražite naše stranice

Obavijest korisnicima usluga laboratorijskog ispitivanja vezano uz pandemiju COVID-19

Poštovani korisnici usluga laboratorijskog ispitivanja u HZTM,

 

obavještavamo Vas da je HZTM sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Kriznog plana HZTM za postupanje u situaciji pandemije COVID-19, poduzeo niz mjera i postupaka kojima je osigurana prilagodba poslovanja novim uvjetima.

 

Uz poduzete mjere zaštite korisnika i osoblja usluge laboratorijskog ispitivanja i dalje se provode u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti, a ugovorene pretrage su dostupne bez prethodnog naručivanja.

 

Ukoliko imate simptome akutne respiratorne infekcije (povišena tjelesna temperatura, kašalj, kratak dah odnosno poteškoće s disanjem i sl.), bliski kontakt s osobom koja je vjerojatan ili potvrđen slučaj COVID-19 ili su Vam određene mjere zdravstvenog nadzora od strane nadležnog liječnika/epidemiologa, nemojte dolaziti na vađenje krvi i laboratorijsko ispitivanje u HZTM, a o daljnjem postupanju savjetujte se sa izabranim liječnikom obiteljske medicine.

 

Na ulazu u prostorije laboratorija obavezno dezinficirajte ruke te se pridržavajte mjera socijalnog distanciranja.

 

Sustav upravljanja kvalitetom u HZTM je unatoč krize uzrokovane pandemijom COVID-19 stabilan i učinkovit, uz pravovremenu provedbu svih propisanih aktivnosti. Za laboratorijske pretrage akreditirane prema normi ISO 15189:2012 na snazi su svi akreditacijski kriteriji. Osobitu pažnju posvećujemo upravljanju rizicima, što uključuje njihovu identifikaciju, analizu i procjenu te pravovremenu implementaciju učinkovitih mjera za njihovo smanjenje/ prevenciju.

 

Radujemo se nastavku dosadašnje uspješne suradnje i srdačno Vas pozdravljamo.

 

Vaš HZTM