Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Molimo darivatelje svih krvnih grupa da se odazovu darivanju krvi. Zahvaljujemo na darovanoj krvi.
Trenutne zalihe krvi

Pretražite naše stranice

Obavijest korisnicima usluga laboratorijskog ispitivanja vezano uz pandemiju COVID-19

Poštovani korisnici usluga laboratorijskog ispitivanja u HZTM,

 

obavještavamo Vas da je HZTM sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Kriznog plana HZTM za postupanje u situaciji pandemije COVID-19, poduzeo niz mjera i postupaka kojima je osigurana prilagodba poslovanja novim uvjetima.

 

Uz poduzete mjere zaštite korisnika i osoblja usluge laboratorijskog ispitivanja i dalje se provode u skladu s najvišim standardima kvalitete i sigurnosti, a ugovorene pretrage su dostupne bez prethodnog naručivanja.

 

Ukoliko imate simptome akutne respiratorne infekcije (povišena tjelesna temperatura, kašalj, kratak dah odnosno poteškoće s disanjem i sl.), bliski kontakt s osobom koja je vjerojatan ili potvrđen slučaj COVID-19 ili su Vam određene mjere zdravstvenog nadzora od strane nadležnog liječnika/epidemiologa, nemojte dolaziti na vađenje krvi i laboratorijsko ispitivanje u HZTM, a o daljnjem postupanju savjetujte se sa izabranim liječnikom obiteljske medicine.

 

Na ulazu u prostorije laboratorija obavezno dezinficirajte ruke te se pridržavajte mjera socijalnog distanciranja.

 

Sustav upravljanja kvalitetom u HZTM je unatoč krize uzrokovane pandemijom COVID-19 stabilan i učinkovit, uz pravovremenu provedbu svih propisanih aktivnosti. Za laboratorijske pretrage akreditirane prema normi ISO 15189:2012 na snazi su svi akreditacijski kriteriji. Osobitu pažnju posvećujemo upravljanju rizicima, što uključuje njihovu identifikaciju, analizu i procjenu te pravovremenu implementaciju učinkovitih mjera za njihovo smanjenje/ prevenciju.

 

Radujemo se nastavku dosadašnje uspješne suradnje i srdačno Vas pozdravljamo.

 

Vaš HZTM