Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi krvnih grupa A ,B i 0 molimo darivatelje da se odazovu darivanju krvi. Zahvaljujemo na darovanoj krvi.
Trenutne zalihe krvi

Pretražite naše stranice

30.11.2007.

Stručni skup Hrvatskog farmaceutskog društva, Sekcije za bolničku ljekarničku djelatnost okupio je 57 osoba, uglavnom bolničkih farmaceuta iz cijele Hrvatske ali i predstavnika distributera kao i eminentne stručnjake iz područja parenteralne prehrane.

Sudionike skupa pozdravili su mr. Dunja Trumbić-Bašić, predsjednica sekcije i mr. Planinka Jakšić, pomoćnica ravnateljice za farmaceutsku djelatnost Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu istaknuvši važnost bolničkih farmacuta u odabiru primjerene amabalaže za infuzijske otopine.

Nakon pozdravnih govora uslijedilo je predavanje «Glass versus Plastic» dr. Hansa Wernera Kittlausa, voditelja centralne bolničke ljekarne i predsjednika odbora za pakiranje lijekova udruge njemačkih ljekarnika

Prezentaciju «Glass versus Plastic» možete vidjeti ovdje
[format: .zip, veličina: 1.735kb]

Naredno predavanje o procesu proizvodnje staklene ambalaže održao je gospodin Vincet Langlade magistar kemije i stručnjak na polju primarne farmaceutske ambalaže zaposlen kao direktor marketinga za farmaciju SGD-a, najvećeg svjetskog proizvođača primarne ambalaže od lijevanog stakla.

Prezentaciju «Health deserves glass» možete vidjeti ovdje
[format: .zip, veličina: 4.870kb]